Att ta hand om en bikini

bikini

Sommaren må vara näst intill över, men det är utlandsresorna börjar hända. För det behövs en riktigt snygg bikini, och riktigt snygga bikinis kostar mycket pengar. När man lagt mycket pengar på något vill man givetvis ta väl  hand om det, men hur gör man för att ta väl hand om en bikini?

Bikinivård är något som varje bikiniägare tänker på, men sanningen är att de flesta inte orkar, vet eller bryr sig om hur de tar hand om sina bikinis på bästa sätt.
En bikini idag kan kosta ända upp till vilda summor som 1500 kr, och kanske ännu mer beroende på vilket märke man väljer. Därför vore det väldigt olyckligt om man lät den tappa sin fina färg och form efter bara några få användningar. Så frågan är – hur tar man hand om sin bikini på bästa sätt?  Nedan följer några tips som är bra att komma ihåg inför ditt nästa bikiniköp.

1. Allt börjar på stranden! Undvik att sitta på berg eller andra hårda ytor utan en handduk. De flesta har säkert förstört en och annan bikini på grund av oförsiktig rumpplacering.

2. Skölj ur din bikini efter att du badat i saltvatten och bassänger med klor så fort du kan.

3. Förvara din bikini i en så kallad ”wet bikini bag” efter användning istället för att bara slänga ner den i strandväskan.

4. Stoppa aldrig in din bikini i tvättmaskinen! En bikini ska alltid handtvättas i duschen eller handfatet med en mild tvål och varmt vatten.

5. Häng aldrig upp din bikini för att torka i solen. Häng istället upp den i skuggan eller i duschen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.