Stockings, Stayups och Strumpor

Det finns flera olika typer av stockings och alla vet faktiskt inte riktigt vad som skiljer dessa åt. Det finns de som sitter av sig själva, och det finns de som behöver hållas upp av strumpebandshållare, och det är inte alltid helt lätt att veta vad som hör till vad.

garter-stockings
För några sekel sedan var det mycket vanligt med stockings som hölls uppe av strumpebandshållare, inte bara hos kvinnor. De är inte lika vanliga idag, utan bärs mest till speciella tillfällen som  bröllop och andra finfester. Det är nästan uteslutande kvinnor som bär dem idag. Dessa fungerar så att man har ett par lårstrumpor, ofta i tunt tyg, som hålls uppe med en strumpebandshållare som sitter vid eller precis ovanför midjan. Från strumpebandshållaren går sedan ett par band med fästen som knäpps på ovankanten av strumporna.

stay-ups
Det populära alternativet till stockings är så kallade stay-ups. Dessa ser oftast ut som vanliga stockings, men de har istället ett silikonband längst insidan av kanten som håller strumpan uppe. Detta gör alternativet lite smidigare då man kombinerar looken av ett par stockings med enkelheten av ett par strumpor.

pantyhoses
Ett tredje alternativ är också strumpbyxor. Strumpbyxor utgörs av långa stockings som är utformade som en byxa upptill. Detta gör att de säkert sitter uppe utan att bäras upp av någon strumpebandshållare eller höfthållare.

Dessa tre alternativ kommer i många olika tyger som till exempel lycra, elastan eller nylon (man kallar ofta felaktigt dessa typer av strumpor för nylonstrumpor). De är mycket lätta och i många fall i delvis genomskinliga, och kan variera från de vanligaste beiga nyanserna som finns till vita, svarta m.m.
De passar likväl vid festliga tillfällen som seriösa affärsmöten. Med ett stiligt par kan man aldrig gå fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.